Ingrid van Breemen
e-mail en website info@innerlijkeglimlach.nl   www.innerlijkeglimlach.nl
adres Schiedam

Cranio Sacraaltherapie en Qi Gong -In verbinding met je diepste Zelf
Deze scriptie gaat over de combinatie van, en wisselwerking tussen, cranio-sacraaltherapie en qi gong. Maar eigenlijk gaat het over ‘verbinding’. Beide technieken of methodes gaan uit van verbinding, namelijk met jezelf, je eigen kern, met de cliënt/cursist en met de helende krachten van het universum. Het is voor mij dan ook veel meer dan een techniek of een methode, het is een levenswijze geworden. Beide vormen zijn bepalend geweest voor hoe ik nu in het leven sta. Zowel met qi gong als met cranio-sacraaltherapie was het voor mij liefde op het eerste gezicht en een gevoel van ‘thuiskomen’.
Qi gong is een eeuwenoude bewegingsleer uit China en is er op gericht om lichaam en geest in balans te brengen. Ik maak gebruik van oefeningen uit de qi gong bij mijn ‘Cranio Plus behandelingen’. Enerzijds om cli´┐Żnten, al voordat ze ‘op de tafel’ komen, te helpen om te ontspannen, los te laten. Anderzijds ook om ze een handvat te bieden om zelf thuis iets aan hun ontspanning en ontwikkeling te kunnen doen.
Ik hoop je met deze scriptie nieuwsgierig te maken, niet alleen naar cranio-sacraaltherapie, maar ook naar qi gong.
Het werkstuk is vrij beschikbaar. Als je iets wilt citeren of overnemen, vermeld dan de bron. Het eindwerk als pdf-file: Cranio Sacraaltherapie en Qi Gong