Josine Hesselbach
e-mail en website info@heelsaam.nl   www.heelsaam.nl
adres Lieven de Keystraat 2, 4827 LB Breda, Tel.:076 5714470 / 06 18706018
BewustZijn in therapie.
In dit eindwerk wordt beschreven hoe het bewustzijn zich ontwikkelt. Hoe de persoonlijkheid of het ego ontstaat in het opgroeiende kind en hoe deze patronen ontwikkelt om pijn te vermijden. Het gaat over het belang van het leren herkennen van de eigen (onbewuste) patronen, overtuigingen en afweermechanismen en het zelf aangaan van een (blijvend) emotioneel groeiproces. Zodat je projectie kan herkennen in de therapeutische situatie als overdracht van de cliënt en als tegenoverdracht van jezelf (als therapeut), waardoor je uiteindelijk je cli´┐Żnten beter kunt helpen.
Hoe belangrijk het is om in eerste instantie te weten hoe dat er uit ziet en dus kennis te nemen van de theorie. En daarna om dat wat je weet in de praktijk te brengen en het te leren herkennen, erkennen en te ervaren in je eigen proces. En dat hierin het fysieke aspect van wie je bent en dus lichaamswerk, zoals bv SER in cranio-sacraalsessies, een grote rol speelt. Dus werken met mind én body.
De scriptie is bedoeld als opstapje om in contact te komen met deze materie en om het belang te gaan inzien van het eigen Bewust Zijn en dan hopelijk een stimulans te zijn om daar als therapeut aan te blijven werken.
Het eindwerk kan besteld worden via e-mail (info@heelsaam.nl) of telefoon. De kosten zijn 10 euro excl. verzendkosten.