Helga Holthuizen
e-mail / website helgaholthuizen@hetnet.nl  www.massagepraktijkhelgaholthuizen.nl
adres Arkelhof 11, 4761 ME Zevenbergen, NL, tel. 06 27563823

Cranio Sacraaltherapie in relatie tot slaapapneu.

Bij het schrijven van dit werkstuk, kwam ik tot de conclusie dat slaapapneu niet gemakkelijk was om te behandelen, dit vond ik geen prettig idee.
Osas is niet een op zich staand ziektebeeld. Bij de cliënten die ik behandeld heb, waren er verschillende andere symptomen.
Zodra ik slaapapneu als ziektebeeld kon loslaten, kwamen er andere dingen naar voren, zoals druk op het hart, oogproblemen, spanningen die vrijkwamen. Het is me weer eens duidelijk geworden dat er in de cranio sessie niets af te dwingen valt. Het lichaam, of eigenlijk het onderbewuste, bepaalt wat er gedaan kan worden, wat er naar boven kan komen. Het is niet duidelijk of er bij de cliënten eerst osas klachten zijn of eerst klachten van andere symptomen, maar als de cliënten voor verdere behandelingen zouden willen komen, geloof ik zeker dat er veel zal kunnen veranderen.
Verder is er een beschrijving van de cliënten die ik behandeld heb en een beschrijving van voedingssupplementen die betrekking hebben op OSAS.

Het document kan bij Helga Holthuizen, via mail of telefonisch besteld worden tegen de kostprijs van 15,-€. Dit is met platen uit de Atlas van Netter.