Anna Zanger
e-mail / website anna@schoolvoorstressmanagement.nl
www.schoolvoorstressmanagement.nl
adres Bilderdijkstraat 78, 3532 VJ Utrecht
Omschrijving: Dit is een vertaling van een oorspronkelijk werk en daarom niet beschikbaar als pdf op deze site. Je kunt het als craniostudent/-therapeut wel bij Anna bestellen: € 7,50 voor pdf en € 12,- ex verzendkosten voor print met wire-o-binding. Stuur een email naar anna@corporeal.nl.
Vakliteratuur voor bij de module Talking to the Alarmclock: de integrale vertaling van de hoofdstukken over trauma en traumaverwerking uit "Craniosacral Biodynamics, deel 1" van Franklyn Sills. Franklyn Sills beschrijft hoe je als therapeut kunt herkennen dat de cliënt tijdens een sessie "oud zeer" tegenkomt en daardoor overweldigd dreigt te raken. Het risico van her-traumatiseren ligt dan op de loer. Door o.a. veiligheid te bieden, te temporiseren en de cliënt in het waarnemersbewustzijn te houden, kun je het oude trauma op een veilige manier helpen verwerken. Sills biedt voor dit SER-proces allerlei handvatten aan. Hij legt bovendien duidelijk uit hoe trauma's ontstaan, wat inzicht biedt in wat je onder je handen voelt.
De trauma-hoofdstukken worden voorafgegaan door een samenvatting van de uitgangspunten van Franklyn Sills (zijn biodynamische benadering).